lauantai 4. syyskuuta 2010

Lohen loimutusta & peruna-porkkana-sipulivuoka

Loman kunniaksi päätin kokeilla ensimmäistä kertaa lohen loimuttamista itse ja tulihan siitä todella herkullista, kun malttoi rauhassa kypsentää kalan.

Loimulohi

Lohifileetä
Merisuolaa

Lohi minulla oli tarkoitus suolata merisuolalla jo edellisenä iltana, mutta koska unohdin, niin suoritin suolauksen aamulla. Suola oli kyllä ehtinyt siltikin imeytyä hyvin loheen. Kiinnitettyäni lohen puutapeilla loimutusta varten tehtyyn "reikälautaan" tein pihalle tulet. Noudatin saamiani ohjeita eli lohen etäisyys tulesta tuli olla sellainen, että kestää laittaa käsi lohen pinnalle polttamatta sitä. Tämän takia lohilautan paikkaa siis sai siirtää välillä. Tulet minulla oli alussa ehkä vähän turhan pienet. Lohen kypsyttelyyn meni noin tunti. Valmiin loimulohen pinta on vähän jähmettynyt, mutta lohen väriähän loimutus ei juuri muuta.



Peruna-porkkana-sipulivuoka

Puikulaperunoita
Porkkanaa (saman verran kuin perunaa)
2 punasipulia
2 tavallista sipulia

Mustaapippuria, suolaa
2,5 dl ruokakermaa

Kuori perunat, porkkanat ja sipulit ja viipaloi ne ja asettele voideltuun vuokaan. Mausta ja lisää ruokakerma joukkoon. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti