keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Pannukakku mansikkahillolla ja kermavaahdolla

Mulla iski kova makeanhimo ja jääkaapistakin löytyi sopivasti mansikkahilloa ja vispikermaa, niin päätinpä tehdä pannarin niille kaveriksi. Normaalisti teen pannarin ilman sokeria ja rasvakaan en aina käytä. Munia riittäisi neljäkin kappaletta, mutta ajattelin tehdä hieman täyttävämmän version tänään tästä.

Pannukakku (pellillinen)

1 l maitoa
50g margariinia (sulatettuna)
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita munien joukkoon maito ja loput ainekset. Anna turvota jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin puolen tunnin ajan. Tarjoile esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

1 kommentti: