perjantai 8. lokakuuta 2010

Jauheliharisotto kesäkurpitsalla ja sinihomejuustolla höystettynä

1 pieni kesäkurpitsa tai puolikas isosta
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
2 sipulia
300g jauhelihaa
1,25 dl riisiä
50g sinihomejuustoa muruina

Pilko kesäkurpitsa ja sipulit kuutioiksi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, johon olet sekoittanut puristetut valkosipulinkynnet. Lisää hieman voita ja ruskista kesäkurpitsat nopeasti. Ota ainekset sivuun pannulta, ja kypsennä jauheliha pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja sipulit ruskistetun jauhelihan joukkoon. Mausta seos pippurilla ja suolalla. Lisää myös keittämäsi riisit ja sinihomejuustomurut. Sekoita ainekset keskenään ja anna olla parin minuutin ajan levyllä, jonka jälkeen ruoka on valmista syötäväksi.

(Käytin ihan tavallista pitkäriisiä. Erillinen risottoon tarkoitettu riisi varmaan voisi olla optimaalisempaa tällaisiin ruokiin, mutta mulla ei sellaista ollut, kun en ole aiemmin mitään risoton tyyppisiä ruokia tehnyt.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti