lauantai 2. lokakuuta 2010

Mansikka-tuorejuustokakku valkosuklaapäällysteellä

Pohja:
Domino-keksiä
Pehmennyttä margariinia

Täyte:
Sulatettuja mansikoita pakasteesta (n. 3dl)
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
7 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua
1 pkt tuorejuustoa

Päällyste:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria

Murenna keksit ja sekoita ne pehmitetyn margariinin kanssa. (Margariinin sulattamalla pääsisi varmaan helpommalla tai käyttämällä juoksevaa margariinia, jota yleensä käytän näihin.) Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata pakastemansikat. Soseuta ne tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon myös sokeri ja tuorejuusto. Vatkaa kermavaahto eri astiassa ja sekoita mansikka-sokeri-tuorejuustoseos vaahtoutuneeseen kermaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna mehu ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet yksi kerrallaan. Kun mehu-liivateseos on tasaista, sekoita se täytteen seokseen ja kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle. Laita pakastimeen (tai jääkaappiin jos on enemmän aikaa) jähmettymään.

Päällyskerros kakkuun tehdään vasta, kun mansikkatuorejuustokerros on jähmettynyt. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa pienellä teholla välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu valkosuklaa ja sokeri sen sekaan. Levitä seos irtopohjavuoassa olevan kakun mansikkatuorejuustokerroksen päälle. Anna jähmettyä kylmässä, ja ota irtopohjavuoan reunat irti vasta kakun jähmetyttyä.

Koristeluun en jaksanut panostaa tällä kertaa, kokeilussa oli lähinnä mansikan ja valkosuklaan yhdistäminen samaan kakkuun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti