lauantai 16. lokakuuta 2010

Juustoiset kermaperunat ja jauheliha-paprikamureke

Mikäs olisikaan kivempi perunavaihtoehto juustoisen ruoan ystäville lauantai-iltana kuin monen juuston kermaperunat! Kermaperunoihin mukaan pääsi aurajuustoa ja 3 juuston ruokakerma toi perunoihin goudan, emmentalin ja cheddarin makua. Lisäksi päälle ripottelin vielä juustoraastetta. Juustoisten perunoiden kaveriksi tein samalla uunissa jauhelihamureketta.



Juustoiset kermaperunat

Perunoita
Sinihomejuustoa
Mustapippuria
3 juuston ruokakermaa (Valio)
Juustoraastetta

Kuori sopiva määrä perunoita ja viipaloi ne. Voitele vuoka ja lado sinne perunoita ja ripottele hieman sinihomejuustoa perunakerrosten väliin. Sekoita mausteet ruokakerman sekaan ja kaada vuokaan perunoiden päälle siten, että perunakerrokset melkein peittyvät siitä, etteivät perunat pääse kuivumaan uunissa. Ripottele vielä päälle hieman juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä ja päällä oleva juusto on saanut sopivasti väriä. (Huom: ao. murekkeen voit tehdä samanaikaisesti uunissa, kun huomioit, että teet ruoat vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

Jauheliha-paprikamureke
2 dl nestettä (maitoa tai vettä, esim. kermaviilikin käy)
½ dl korppujauhoja
Mustapippuria
1 rkl tulista salsakastiketta
½ paprika
2 kananmunaa
400g jauhelihaa

Mittaa neste astiaan ja sekoita siihen korppujauhot ja mausteet. Anna turvota noin 10-15 minuutin ajan. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa ja jauheliha. Levitä seos tasaisesti voideltuun vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa. Murekkeen kypsennysaika riippuu sen paksuudesta. Tein tällä kertaa murekkeen suht pieneen vuokaan, joten sitä tuli noin 4-5 cm paksuinen kerros, joten kypsennykseen meni suunnilleen sama aika kuin perunoihin meni.

Kastikkeeksi ruoalle tein Blå Bandin tumma sipulikastike -pussin kastikkeen, jonka joukkoon sekoitin hieman punaviiniä ja keitin pari minuuttia lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti