sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Tomaattinen kanapastaa


3 maustamatonta broilerin fileetä
2 pientä sipulia
2 tomaattia
½ paprika
1 suolakurkku
1/4 dl vehnäjauhoja
1 tlk valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
2,5 dl kevytruokakermaa
1 tl chilimaustetta
1 tl basilikaa
2 tl persiljaa
1 tl mustapippuria

Paloittele broilerinfileet pienemmiksi paloiksi. Fileiden tilalta tähän käyvät toki myös valmiit suikaleet, mutta olen viime aikoina ostanut yleensä lähinnä Pirkan tai Rainbow:n fileitä, koska ne ovat mielestäni parempaa lihaa kuin suikaleet, eikä kilohinnassa monesti niin hirveästi ole eroa. 

Ruskista joka tapauksessa broilerinpalat kohtalaisella lämmöllä. Lisää kypsien palojen joukkoon paloitellut sipulit, tomaatit, paprika ja suolakurkku ja sekoita. Ripottele vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita. Sekoita tomaattimurska ja ruokakerma muiden ainesten joukkoon. Mausta mielesi mukaan, yllä esimerkki. Tähän sopisi hyvin myös tuoreet yrtit. Anna kiehahtaa kohtalaisella lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu hieman. 

Hauduta pienemmällä lämmöllä noin 10-15 minuutin ajan. Tarjoile tomaattinen kanakastike esim. penne-pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti