sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kesäkurpitsa-lihapullaveneet



Lihapullaveneet kahdelle hengelle:

1 kesäkurpitsa
Hieman juustoraastetta
12 pyöriteltyä lihapullaa lihapullataikinasta
1 sipuli

Lihapullia en ole koskaan ennen tehnyt paistetusta jauhelihasta, mutta tulipa sekin nyt testattua. Samaan tulokseen pääsisi myös raa'alla jauhelihalla, mutta kypsennysaika toki pitentyisi siinä varmasti vähän. Tein lihapullia 400g jauhelihapaketin verran, joten niitä tuli samalla enemmänkin kuin näihin "veneisiin" tarvi. Tämä ruoka olisi kätevä tehdä myös jonain aiempana päivänä ruokailusta ylijääneistä lihapullista.

Lihapullat:
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl tulista salsakastiketta
Ripaus valkopippurijauhetta
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
400 g kevyt-jauhelihaa
1 dl sipulikuutioita(pakaste)
Chili explosion -mausteseosta myllystä

Sekoita salsakastike, pippurijauhe ja korppujauhot rasvattomaan maitoon kulhossa. Anna turvota noin 10 minuutin ajan. Paista jauheliha ja mausta esim. chili explosion -mausteseoksella(ellet ole paistanut jauhelihaa jo aiemmin). Sekoita jauheliha, sipulikuutiot ja rikottu kananmuna korppujauhoseokseen. Muotoile vedellä kostutetuilla käsillä seoksesta lihapullia. Ota lihapullaveneisiin tarvittavat lihapullat sivuun ja etene niiden kanssa, kuten seuraavassa kappaleessa on kuvattu. Loput lihapullat voit paistaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne saavat hieman väriä.

Pese ja puolita kesäkurpitsa. Halkaise puolikkaat kahtia ja koverra niiden sisus pois. Leikatut päät voit muotoilla pyöreämmiksi veitsen avulla. Laita ripaus juustoraastetta tai kapea juustoviipale kunkin koverretun kesäkurpitsan palan sisään. Asettele kolme lihapullaa kuhunkin kesäkurpitsaveneeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja puolita sipulirenkaat. Laita uloimmat sipulirenkaan puolikkaat lihapullien väliin(ks. kuva alla). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi riisin ja kermakastikkeen kera. Annokset voi koristella esim. rucolalla tai yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti